Najpopularnije zatvorske tetovaže i njihova značenja – Macho.hr
Loading...
Najpopularnije zatvorske tetovaže i njihova značenja Najpopularnije zatvorske tetovaže i njihova značenja

Norteño tetovaže

popular-prison-tattoos-and-the-meaning-behind-them-14-photos-15
Norteño tetovaže nose pripadnici bande Nuestra Familia. Tetovaže uključuju riječi Norteño, Nuestra Familia, tetovirani sombrero šešir, slovo N ili broj 14, koji simbolizira četrnaesto slovo engleske abecede – N.

Križ na prsima

the-meaning-behind-popular-prison-tattoos-14-photos-10

Osobito popularne u ruskim zatvorima, tetovaže na prsima nose pripadnici ruske mafije najvišeg ranga – ‘Princ lopova’. Inače, ruski zatvori imaju jedinstvenu i vrlo zamršenu povijest tetoviranja, a svaka ima jedinstveno značenje. Na primjer, zvona simboliziraju, tigar na prsima simbol je agresije prema policiji.

La Eme

the-meaning-behind-popular-prison-tattoos-14-photos-11

La Eme ili M simbol je meksičke mafije, jednoj od najvećih i najnemilosrdnijih zatvorskih bandi u SAD. Saveznici s već spomenutom bandom Aryan Brotherhood, a zajednički im je neprijatelj Nuestra Familia.

Tetovirane suze

the-meaning-behind-popular-prison-tattoos-14-photos-5

Dok na nekim mjestima suze mogu predstavljati dugu zatvorsku kaznu one tetovirane ispod oka jasno daju do znanja da je nositelj ove tetovaže ubojica.

EWMN

the-meaning-behind-popular-prison-tattoos-14-photos-12

Radi se o prvim slovima riječi Evil (zlo), Wicked (čudan), Mean (zloban) i Nasty (gadan). Ova tetovaža nije povezana s nekom od zatvorskih bandi. Zatvorenici ih obično tetoviraju prstima.

Igrače karte

flaming-playing-card-tattoo-design

Karte obično otkrivaju da zatvorenik voli kockati, a ponekad da osoba na cijeli život gleda kao kocku. Ova tetovaže također su vrlo popularne u ruskim zatvorima, gdje svaka boja predstavlja drugo značenje. Pik predstavlja lopova, tref simbolizira kriminalca generalno, kara je rezervirana za cinkere (i dobro ste pretpostavili – zatvorenici bivaju prisiljeni na tetoviranje), srce implicira da je zatvorenik u potrazi za srodnom i romantičnom dušom u zatvoru, a također često biva tetovirana pod prisilom.

Sat bez kazaljki

the-meaning-behind-popular-prison-tattoos-14-photos-14

Ova tetovaža, prilično očito, označava da zatvorenik izdržava vremenski dugu kaznu. Neki od tih zatvorenika tetoviraju sat i remen oko zapešća, baš kao da se radi o pravom satu. No, nisu sve tetovaže satova nužno vezane uz zatvor već isključivo one kojima nedostaju kazaljke.

Loading...
<< Vrati se

Macho Red

For beach 2050 I’ll look sexy, young and slim,
I’ll learn healthy cooking, it’s gonna be my thing,
But first I’ll have a pizza with extra everything.

No comments so far.

Be first to leave comment below.