Seks bez obaveza – Macho.hr
Loading...
Seks bez obaveza Seks bez obaveza

Seks je tema koja se često provlači kroz javnost, medije i priče među „velikim“ i „malim“ ljudima. Seks bez obaveza samo je jedan od oblika najtabu teme svih vremena. Što je to uopće? O kakvom seksu iliti vrsti seksa se zapravo tu radi? Prvo bi trebalo definirati problem da bi se moglo krenuti dalje s analizom. A neslaganja počinju već kod samog spomena sintagme i utvrđivanja značenja. Mnogi bi prasnuli u smijeh čim se takva vrsta snošaja spomene ali riječ je o vrlo ozbiljnoj temi. Temi koja može poboljšati ali i uništiti živote.

Moglo bi se utvrditi da je seks bez obaveza vrsta seksa koja podrazumijeva spolni odnos u kojem nema ljubavi niti osjećaja već se radi o čistom zadovoljenju jednog fizičkog nagona. Pri tom „zadovoljenju“ (bez obzira o kolikom postotku uspješnosti se radi) može biti nazočna veća ili manja količina simpatije, privlačnosti i odobravanja. A i ne mora biti. Može se raditi samo „odrađivanju posla“ kako bi se nešto kretalo na seksualnom polju. Mnogi frajeri su sretni samo da nešto „bace pod jaja“, a i mnoge ženske su također presretne ako se poševe neovisno koliko im ta druga osoba bila neprivlačna i nezanimljiva.

Takva vrsta seksa bi i vjerojatno podrazumijevala da ako se dogodi neka neugodna posljedica poput neke spolne bolesti, negativnih emocija i osjećaja ili oplodnje, za stranu koji nije pogođena takvim raspletom nema neugodnih posljedica. U praksi: ako tip nekoj likici napravi dijete neće se o njemu brinuti. Ako neka ženska zarazi nekog lika ona neće ići s njim urologu ili venerologu. Ako neki tip slomi nekoj trebi srce jer je ona mislila da se radi o ljubavnom seksu, on ga joj neće morati ponovo sastavljati. Itd., itd. ovo su samo neki osnovni primjeri. Naravno, bez obzira tko što misli ne mora se to tako i kasnije odviti. Teško je npr. pobjeći od plaćanja alimentacije.

Sve ima svoje prednosti i nedostatke počevši od demokracije preko hrane, pića, snova do kontejnerizacije i sl. pa tako i seks bez obaveza ima svoje pluseve i minuse. Prednosti takvog odnosa su pozitivan učinak na zdravlje ako su osobe zdrave jer seks bi trebao pozitivno djelovati na zdravlje – što i ne mora biti nužno točno. Spolni organi nisu stvoreni da konstantno miruju već su evolucijski stvoreni kao instrumenti za razmnožavanje vrste koje može biti popraćeno ugodom. Ako se situacija  tako razmatra onda je definitivno bolje se seksati s osobom koju ne voliš nego sjediti sam doma u mraku i gledati seks na filmu.

Život je relativno kratak za sve pa bi ga trebalo iskoristiti. Zabava bi trebala biti važan dio života a seks bi mogao i trebao biti zabavna radnja. Seks bez obaveza je jedan od načina socijalizacije i interakcije s društvom. Stoga seksom bez obaveza se bolje može upoznati i shvatiti društvo oko sebe. Takav seks bi sudionicima trebao dizati samopouzdanje i ponos za bolje obavljanje svakodnevnih tekućih aktivnosti. Nešto novo bi se moglo naučiti a znanje je najveća moć koja postoji. Prakticiranje seksa bez obaveza omogućuje uključenost u aktualne društveno-političke procese liberalizma koji vrednuju užitak i strast a odbacuju tradicionalnost i brak.

Nedostaci su također brojni i ne mogu se zanemariti. Takav seks može ozbiljno narušiti zdravlje ako se provodi s nezdravom i nehigijenskom osobom. Ako nema ljubavi vjerojatno nema ni dubljeg poznavanja pa je onda teško znati je li partner ili partnerica zdrava ili bolesna osoba. Pitanje je moralnosti takvog seksa. S nekog tradicionalno – crkvenog stajališta sasvim razumljivo je da bi seks trebao biti rezerviran samo za osobe koje su u ljubavnom odnosu i braku. Ako se dvoje stranaca ševi bez osjećaja samo zato da bi međusobno trljali osjetljive dijelove tijela, seks se doista počinje svoditi na razinu običnog trenja dvije površine. A protiv toga nije samo Crkva već i svi zaljubljeni i oni koji vole.

Nadalje, takav seks nosi dosta opasnosti jer si netko na taj način može uvesti novu osobu i osobe u život koji nije želio ni u kojem slučaju. Npr. neki frajer koji je poševio neku relativno nepoznatu trebu i napravio joj dijete može si natovariti na leđa i tu ludu trebu, dijete, njenu obitelj, političare, poduzetnike i sl. Najveći problem je to što dvoje sudionika neće sjest za stol i razmišljati deset minuta ili pola sata kako će definirati takav seks. Takvo što bi eventualno činio autor ovih redaka, ali ne i prosječni sudionici takvog pothvata. Jedna strana bi u takav seks ušla bez ikakvih daljnjih želja i ambicija dok bi druga strana mogla imati velike nade i očekivanja koja bi mogla dovesti do razočaranja i razbijanja emocija. Uostalom i ona strana koja je željela da sve ostane na razini običnog trenja bi mogla doći u stanje da dođe do neočekivanog javljanja emocija.

Seks bez obaveza je još jedna tabu tema koja se u današnje doba vjerojatno provodi „sve u šesnaest“ ali o tome svi šute. Tako je to sa tabu temama. Glavno da se govori o fiktivnim temama kao što su ustaše-partizani i Reality šou programi dok ono što je stvarno bitno ostaje ispod tepiha. Zbog tabuiziranja ovih i mnogih drugih stvari Hrvatska doživljava demografski i svaki drugi slom. Ovdje se neće ponuditi zaključak koji bi ultimativno podržao ili negirao seks bez obaveza. Svatko je odraslo biće sa svojim mozgom kojeg treba koristiti. Treba razmisliti o svim mogućim posljedicama i užicima koje takav potencijalno rizičan seks sa sobom donosi.

Vaš autor bi dobro razmislio prije nego bi se upuštao u takav seks. Odluka bi ovisila o mnogim čimbenicima ali definitivno ne idem sa bilo kojom trebom u krevet. Znaju se dobro moji kriteriji koji podrazumijevaju vrhunski izgled,plemenit karakter i srodne osobine. Treba biti racionalan i odgovoran i ne bi trebalo biti problema.

Autor: Matija Šerić

 

Loading...

adminmacho

No comments so far.

Be first to leave comment below.